Megújult az Aston Martin Vantage GT4
Hírek, 2010. november. 26.
AS

Az Aston Martin átdolgozta és felfrissítette a nagy sikerű GT4 versenyautóját a 2011-es évre.

 

 

A megújult autó több helyen is hasonlóvá vált az utcai V12 Vantage-hoz, már ami a külső megjelenést illeti. Az Aston Martin Vantage GT4 közeli rokona a V8-as utcainak, a módosított 4,7 literes nyolchengeres ezentúl nagyobb teljesítményt és nyomatékot biztosít, bár konkrét számokkal nem szolgált a gyártó. Bár a karosszéria és az alumínium váz a V8 Vantage-re hasonlít, ezúttal aerodinamikai megoldásokat a V12 Vantage-től kölcsönöztek a mérnökök.

 

 

Hangsúlyosabb lett a hátsó – szárnyként szolgáló – túlnyúlás, mely tökéletesen illeszkedik az új karbon diffúzorhoz. Utóbbi a leszorítóerő növelése mellett több levegőt juttat a váltó olajhűtőjéhez is. Továbbá a GT4 megkapta a V12 első és hátsó lökhárítóját, valamint a hátsó lámpáit is tőle kölcsönzi.

 

 

Újdonság még egy opcionális Bosch ABS és stabilizáló rendszer, mely száraz és nedves körülmények között is extrém tapadást biztosít. Az Aston Martin GT4 a közeljövő 24 órás versenyein tűnik majd fel, Dubai és Spa pályáin, illetve a legendás Nürburgringen is.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár