Új formában folytatja az Audi RS7 Sportback
Hírek, 2014. június. 3.
AS

Megújult az Audi ötajtós kupé-limuzinjának csúcsváltozata: az RS7 Sportback továbbra is 560 lóerős és 3,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, de valamivel takarékosabbá vált.

 

 

Az A7 után az RS7 Sportback is modellfrissítésen esett át az Audinál. Az ötajtós kupé-limuzin csúcsváltozatának idei kiadását a módosított hűtőmaszkról és lökhárítóról lehet felismerni, a karosszériát fényes fekete, szénszálas és alumínium betétek teszik egyedivé. Az első légbeömlő quattro felirata is a sportváltozatról árulkodik, amelynek külsejét új ezüst, fekete, fehér és kék színekben is lehet rendelni.

 

 

Mostantól szériafelszerelés a teljesen LED-es fényszóró, míg a dinamikus mátrix LED-es fényszóró opció, és a hátsó lámpák is megújultak. Az utastérben a műszeregység, a szellőzőnyílások és a kormánykerék mögötti váltófülek jelzik a változást, míg az infotainment rendszer modulárissá vált, azaz a későbbiekben bármikor fejleszthető egy újabb verziójúra.

 

 

Az RS7 Sportback műszaki szempontból nem sokat változott, hiszen továbbra is a 4 literes, dupla turbós V8-as mozgatja az Audi sportlimuzinját, a teljesítmény 560 lóerő 5700-6600-as fordulaton, a legnagyobb nyomaték pedig 700 Nm, 1750 és 5500 közötti fordulatszámon. Az autó 3,9 másodperc alatt éri el nulláról a százas tempót, a végsebessége pedig alaphelyzetben 250 km/óránál korlátozott, de kívánságra az Audi akár 280 vagy 305 km/órára is beállíthatja a végsebességet. Az RS7 Sportback szabvány szerinti átlagfogyasztás 9,8-ról 9,5 literre csökkent száz kilométeren.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár