Minden téren továbbfejlesztették a Toyota Yarist
Hírek, 2014. június. 4.
AS

Megújult formával, jobb minőségű belső térrel, kényelmesebb futóművel és takarékosabb motorokkal mutatkozott be a Toyota Yaris modellfrissített kiadása.

 

 

Három évvel a Yaris jelenlegi generációjának bemutatója után megérkezett a modellfrissített változat. Az újdonság fejlesztését a Toyota európai központjában végezték, hogy még inkább megfeleljen a helyi vásárlók igényeinek, és mostantól a márka minden kompakt autóját itt tervezik majd.

 

 

Eddig csak a hibrid modellen volt nagy első légbeömlő, de már minden kivitelre ilyet szerelnek, amely felszereltségi szinttől függően matt vagy fényes fekete lehet, krómozott, szaténfényű vagy fekete kerettel. A hűtőmaszkkal együtt X alakot formázó frontrész az új Aygo karosszériájáról lehet ismerős. Az új fényszórók LED-es nappali menetfényt kaptak, és a hátsó lámpa is minden modellváltozaton LED-es lett.

 

 

Belül jobb minőségű anyagokat találunk, a színes középkonzolon a legutóbbi generációs Touch 2 rendszer érintőképernyője 6,1-ről 7 colosra nőtt. A váltókar környékét 23 mm-rel megemelték, így a kar három centivel rövidebb lehetett, és még egy pakolórekesznek is maradt hely. Az opciók között tolatókamerát, kétzónás automata klímaberendezést, fény- és esőszenzort, kulcsnélküli nyitás-indítást és Alcantara kárpitozást is találunk.

 

 

A motorkínálat változatlan, de minden kivitelen fejlesztettek. Az alapmodellt hajtó egyliteres, háromhengeres benzinmotort a kompresszió-viszony növelésével és a belső súrlódás csökkentésével tették hatékonyabbá, a szén-dioxid-kibocsátása 110-ről 99 g/km-re (a start-stop rendszerrel szerelt modell esetén pedig 95 g/km-re) csökkent. Az 1,33 literes benzines és 1,4 literes dízelmotor esetén a zajt és vibrációt mérsékelték, míg a hibridhajtású kivitel szén-dioxid-emissziója 79-ről 75 g/km-re csökkent, az átlagfogyasztása kevesebb, mint 3,3 l/100 km. A Yaris Hybrid sikerét mutatja, hogy mára a típus eladásainak harmadát ez a modell teszi ki.

 

 

Minden kivitelnél csökkent a menetzaj, továbbá a lágyabb rugók, feszesebb hátsó torziós tengely és új lengéscsillapítók beszerelése, valamint számos más módosítás következtében javult a menetkomfort és stabilabbá is vált a Yaris. A Toyota kisautójához összesen mintegy ezer alkatrészt terveztek újra.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár