Egyesületet alapítottak a villanyautósok
Hírek, 2014. június. 4.
AS

Megalakult a Magyar Villanyautó Klub, amely olyanokat vár tagjai közé, akik már rendelkeznek elektromos hajtású autóval, vagy csak érdeklődnek a téma iránt, és tennének is a károsanyag-kibocsátás nélküli autózás terjesztéséért.

 

 

2014. május 29-én délután a budapesti Zila Kávéházban megalakult a Magyar Villanyautó Klub Egyesület, amely a villanyautóval már rendelkező autótulajdonosokat és a téma iránt elkötelezett, a zéró emissziós autózás érdekében tenni akaró magánszemélyeket kívánja tömöríteni.

 

 

Az egyesület fő célkitűzései között az elektromos autózással kapcsolatos ismeretterjesztés, szaktanácsadói tevékenység, tapasztalat-megosztás és érdekképviseleti tevékenység egyaránt szerepel. A klub minden villanyautózásban érintett szereplővel konstruktív és felhasználó-orientált együttműködést kíván kialakítani.

 

 

A klub főtitkára Sebestyén István, aki a Guinness-rekordok magyarországi regisztrációjával is foglalkozik, és már régóta érdeklődik az elektromos autózás iránt. Az alakuló ülésen a legapróbb Revától a Nissan Leafen át a Tesla Model S-ig képviselték magukat az elektromos hajtású autók.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár