Kis dízelmotorral mutatkozik be az új Mazda2
Hírek, 2014. június. 12.
AS

Az idén bemutatkozó Mazda2-ben jelenik meg a japán gyártó újonnan fejlesztett 1,5 literes dízelmotorja, amely a nagyobb Skyactiv erőforrásokban megismert technikát kapja meg.

 

 

Az idei genfi autószalonon bemutatott Hazumi tanulmányautó mintájára készíti el a Mazda2 következő generációját a japán gyártó, és ebben a típusban jelenik meg a márka vadonatúj fejlesztésű 1,5 literes dízelmotorja. A közvetlen befecskendezéses, változó lapátgeometriájú turbóval szerelt erőforrás a 2,2 literes dízelhez hasonlóan nagyon alacsony sűrítési aránnyal és csökkentett belső súrlódással működik.

 

 

Az új motor 105 lóerős teljesítményét négyezres percenkénti fordulaton adja le, a 250 newtonméter maximális nyomatéka pedig 1500 és 2500 közötti fordulaton érhető el. A motorhoz Skyactiv kézi vagy automata sebességváltó kérhető, és a nagyobb Mazda-erőforrásoknál megismert start-stop rendszer és fékenergia-visszatápláló rendszer itt is megtalálható lesz. Az új motor kipufogógáz-utánkezelés nélkül teljesíti az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát, és a Mazda célja, hogy a legkisebb fogyasztást érje el vele a belsőégésű motorral szerelt kisautók között.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár