Ázsiában már megjelent az új Nissan Navara
Hírek, 2014. június. 13.
AS

Leleplezte a Navara új generációját a Nissan, elsőként a platós terepjáró ázsiai piacokra szánt változata mutatkozott be takarékosabb motorokkal és modernebb utastérrel.

 

 

Megmutatta a Navara legújabb kiadását a Nissan: az új, immár tizenkettedik generációs modell megjelenését a krómozott hűtőmaszk és a LED-es nappali menetfénnyel szerelt lámpák határozzák meg. A keskenyebb és szélesebb karosszériájú, extra és dupla fülkés kivitelben is készülő pick-up alacsonyabb lett, de a hasmagasság nőtt, a fordulókör átmérője viszont csökkent.

 

 

Belül is modernebb formákkal találkozunk, a kormánykerék, valamint a műszeregység és a középkonzol színes képernyői a Qashqai után ismerősek lehetnek. A kabinba könnyebb a beszállás, és a minőségérzet is sokat javult: a középkonzolt alumíniumhatású anyag borítja, az üléseket dupla varrással tették vonzóbbá. A felszerelések között a Nissan legmodernebb navigációs rendszere és vezetéstámogató berendezések is megtalálhatók.

 

 

Az új modell ázsiai kivitele 2,5 literes benzines és 2,5 literes dízelmotorral készül, az utóbbi 164 és 191 lóerős kivitelben, 403 és 450 Nm maximális nyomatékkal. A motorhoz hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú automata sebességváltó választható, a menet közben is kapcsolható összkerékhajtás mellett hátsókerék-hajtású kivitel is elérhető a kínálatban. Az elődjéhez képest mintegy tizedével csökkent a Navara fogyasztása.

 

 

A Navara a világ minden táján elérhető lesz, méghozzá a helyi igényekhez igazított változatban. A most bemutatott ázsiai kivitel után hamarosan elkészül az európai piacra szánt modell is, bemutatójának idejét azonban egyelőre nem árulta el a Nissan.

 





Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár