Rendszámot kapott a Bentley Continental GT3 versenyautó
Hírek, 2014. június. 18.
AS

Közúti használatra alkalmas változatban is elkészítette GT3-as versenyautóját a Bentley, a Continental győri gyártású V8-as motorja ehhez még erősebbé vált.

 

 

A Bentley motorsport-részlege készítette el a Continental GT3 versenyautó közúti használatra is alkalmas változatát. A GT3-R a versenyautókhoz hasonlóan fehér színben készül, amit jellegzetes sötétzöld matricával díszítenek, a kerekek 21 colosak, az első lökhárító aljára került légterelő és a méretes hátsó szárny szénszálas anyagból készültek. A belső térben a két hátsó ülést szükségférőhelyekkel helyettesítették, a műszerfalra zöld színű és szénszálas borítás került, a kormánykerék egy részét pedig csúszásmentes velúrbőrrel vonták be.

 

 

A Continental GT3-R motorja a Győrben gyártott 4 literes, dupla turbós V8-as, amelynek teljesítményét 507-ről 580 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomatéka 700 Nm. A nyolcfokozatú ZF automata sebességváltó áttételeit rövidebbre vették, és az összkerékhajtást is áthangolták. A közúti versenyautó mintegy száz kilogrammal könnyebb a szériamodellnél, ebben a titánból készült kipufogórendszernek is szerepe van. A menettulajdonságok javítása érdekében az összkerékhajtást nyomatékelosztó rendszerrel egészítették ki, a megállásról elöl 420, hátul 356 mm átmérőjű szénszálas tárcsákkal szerelt fékrendszer gondoskodik.

 

 

Ezzel a hajtáslánccal a Continental GT3-R alig 3,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, ami a Bentley leggyorsabb utcai autójává teszi. A márka motorsport-részlege összesen háromszáz példányt készít a típusból.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár