Szabadidős változat készült a Seat Leon kombiból
Hírek, 2014. június. 23.
AS

A szabadidő-terepjárók stílusában is elkészítette a Leon kombi változatát a Seat, az X-perience megemelt futóművet és összkerékhajtást is kapott.

 

 

Összkerékhajtás egy ideje már elérhető volt a Seat Leon kínálatában, mostantól azonban szabadidő-autós külsővel ellátott kivitelt is rendelhetünk a spanyol márka kompakt autójából. A Leon ST X-perience karosszériáján a lökhárítók, a kerékjárati ívek és a küszöbök fényezetlen műanyag borítást kaptak, a lökhárítók aljára pedig fémszínű védőburkolat került. Az utastérben fekete-barna bőr és Alcantara kárpitozást találunk. A középkategóriában egyre több modellből készült terepes kombi, de a kompaktok között sem ritkaság: ilyen a Škoda Octavia Scout, de a Seat Alhambra Freetrack is.

 

 

Háromféle dízel és egyféle benzines motorral rendelhető a Seat újdonsága. A benzinmotor az 1,8 literes, turbós TSI 180 lóerővel és 280 Nm-rel, szériaként hatsebességes DSG váltóval és 6,6 l/100 km-es fogyasztással. A dízelek kínálata az 1,6 literes TDI-vel indul 110 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal, ennek 4,8 l/100 km a fogyasztása. A 2.0 TDI 150 lóerővel és 320 Nm-rel, illetve 184 lóerővel és 380 Nm-rel is rendelhető. Az előbbi hatfokozatú kézi, az utóbbi hatsebességes DSG váltót kap, mindkettő 4,9 litert fogyaszt száz kilométeren.

 

 

A Leon ST X-perience nem csak úgy néz ki, mint a szabadidő-terepjárók, de összkerékhajtást is kapott. Az ötödik generációs Haldex rendszer alaphelyzetben csak az első kerekeket hajtja, és azok kipörgésekor juttat nyomatékot a hátsókra is. A terepes Seat kombival azért is nehezebb lesz elakadni, mert a futóművét 15 milliméterrel megemelték a szériaváltozatéhoz képest. A duplakuplungos váltóval szerelt modelleket Drive Profile üzemmód-választóval is ellátták, ahol Eco, Comfort és Sport fokozatokkal állíthatjuk a kormányrásegítés mértékét, a gázpedál reakcióját és a váltó működését. A Leon ST X-perience az idei év végén jelenik meg a kereskedésekben.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár