Két Norbi indult Spában – képeken a túrakocsi-vb hétvégi fordulója
Hírek, 2014. június. 23.
AS

A Citroën pilótái taroltak, Michelisz Norbi pedig mindkét futamon pontot szerzett a túrakocsi-vb belgiumi futamán, ahol egy másik Norbi is rajthoz állt.

 

 

Spa-Francorchampsban sem lehetett elvenni az elsőséget a Citroën versenyzőitől, a túrakocsi-világbajnokság belgiumi hétvégéjének mindkét futamát a francia csapat nyerte meg. Az első futamon Yvan Muller már a rajtnál az élre állt, mögötte két csapattársa végzett, a Loeböt végig szorongató López végül az utolsó körben került a második helyre. A dobogósok mögött Morbidelli és Coronel értek be, utóbbi a célegyenesben gyorsulta le Monteirót. Michelisz Norbi a hetedik helyen szerzett pontokat.

 

 

A második futamon, ahol fordított rajtsorrendben indultak az autók, sokáig a holland Tom Coronel állt az élen, de a Citroënt vezető José María López egyenként előzte meg az előtte haladókat, és végül az első helyet szerezte meg. Másodikként csapattársa, Yvan Muller futott be, aki így alig tudott faragni hátrányából a pontversenyben, Coronel pedig a dobogó harmadik fokával elégedhetett meg. Michelisz ezen a futamon a negyedik helyről indult, de végül hetedikként ért be.

 

 

A spái hétvégén még egy magyar pilóta indult, a tizenkilenc éves Nagy Norbi, aki idén a túrakocsi Európa-bajnokságon versenyez egy Chevrolet Cruze volánjánál, ezúttal pedig a Campos Racing Seat Leonjával indulhatott. A fiatal magyar pilóta a Yokohama kupáért zajló TC2T kategóriában, ahol a tavalyi autókkal rajtolnak, mindkét versenyen a harmadik helyet szerezte meg.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár