187 km/órás átlagsebességgel döntött körrekordot a Subaru WRX STI
Hírek, 2014. június. 23.
AS

Saját korábbi rekordját döntötte meg a Subaru WRX STI legújabb generációjával Mark Higgins brit raliversenyző, aki a Man-szigeti utcai pályán 19 és fél perc alatt ért körbe.

 

 

A motorversenyzők kedvence az a hatvan kilométer hosszú hegyi pálya, amit közutakból alakítottak ki a Man-szigeten. Mark Higgins brit raliversenyző három évvel ezelőtti saját rekordját döntötte meg itt azzal, hogy szériagyártású autóval a leggyorsabban ért körbe a több mint kétszázhatvan kanyart és jó néhány bukkanót tartalmazó pályán.

 

 

2011-ben 19 perc 56,7 másodperc alatt teljesítette Higgins a pályát, és huszonegy éves rekordot döntött meg ezzel. Ahogyan akkor, úgy most is a Subaru WRX STI legújabb generációjával állt rajthoz. A 2,5 literes, 300 lóerős boxermotor változatlanul került át a szériaautóból, a rugókat és lengéscsillapítókat a bukkanókhoz igazították, a biztonság érdekében pedig bukókeretet, versenyöveket és tűzoltórendszert szereltek be.

 

 

Mark Higgins új rekordja 19 perc 26 másodperc, ami azt jelenti, hogy 187 km/órás átlagsebességgel autózta körbe a Man-szigeti pályát, közben pedig többször is átlépte a 250 km/órás sebességet. A meglehetősen veszélyes TT pálya rekordját egyébként John McGuinness állította be 2013-ban: Honda CBR1000RR motorkerékpárjával 17 perc 11,6 másodperc alatt ért célba, 212 km/órás átlagsebességgel.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár