A Kalina alapjára szabadidős kombival állt elő a Lada
Hírek, 2014. június. 24.
AS

Kisautójának kombi-változatából készített szabadidős kivitelt a Lada: a Kalina Cross karosszériavédő burkolatokat és megemelt futóművet kapott.

 

 

Szabadidő-autót készített kis kombijából a Lada. A Kalina Cross első ránézésre megkülönböztethető az alapmodelltől, hiszen fényezetlen műanyaggal borították a kerékjárati íveket és a küszöböket, ráadásul a lökhárítók is védőburkolatot kaptak. Belül a fekete-narancssárga kárpitozás jelenti a legnagyobb különbséget.

 

 

A Kalina Cross motorja 1,6 literes, négyhengeres benzines 87 lóerős teljesítménnyel és ötfokozatú kézi sebességváltóval, amelynek áttételezését rövidebbre vették. A terepes modell is elsőkerék-hajtású, de a futóművét megerősítették és átalakították, ami 16 milliméterrel emelte meg az autót. A 14 colos helyett 15 colos kerekeket szereltek fel 195/55-ös abroncsokkal, további hét millimétert emelve az autón. A hasmagasság ezzel 208 milliméterre nőtt, ami a városi terepjárók közt bőven elegendő.

 

 

A szabadidős Kalina kombi az első a Lada új típusai közül, hiszen hamarosan bemutatkozik a 4x4 néven forgalmazott Niva felfrissített kiadása, jön a Priora utódjaként megjelenő Vesta és a fiatalos X-Ray crossover szériagyártású változata is. Az újdonságokkal elsősorban hazájában kívánja visszaszerezni korábbi népszerűségét a Lada, hiszen a moszkvai piacon a részesedése két százalékra csökkent.

 

Olvassa el újabb cikkünket a témában:

Kétmillió forintért ismét kapható új Lada

Bemutató, 2015. december. 17.

Megkezdődött a Lada új autóinak forgalmazása, a kilenc márkakereskedőből álló hálózat kétmillió forinttól kínálja a modelleket, amelyekre ötéves garanciát vállalnak.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár