Megvalósul a Jaguar múltidéző tanulmányautója
Hírek, 2014. június. 26.
AS

Kis sorozatban elérhetővé teszi az egy évvel ezelőtt bemutatott tanulmányautóját a Jaguar: a Project 7 a márka legerősebb és leggyorsabb autója lesz.

 

 

Pontosan egy évvel ezelőtt, a goodwoodi sebességfesztiválon mutatta be az F-Type alapjaira épített tanulmányautóját a Jaguar, majd most bejelentette: kis szériában is elkészíti a prototípust. A Project 7 színével és matricázásával is a Le Mans-i futamokon induló D-Type előtt tiszteleg, a neve pedig arra utal, hogy a márka hét győzelmet aratott a huszonnégy órás versenyen.

 

 

Az F-Type Project 7 megőrizte a tanulmányautó jellegzetes formáját, például a vezetőülés mögötti áramvonal-idomot. A leszorítóerőt növelő légterelők szénszálas anyagból készültek, a megállásról pedig kerámiafékek gondoskodnak. Az utastér már nem csak egyszemélyes, hiszen két kagylóülést is szereltek az autóba, a jobb oldali ülés mögé szénszálas bukókeret került.

 

 

Még gyorsabb is a prototípusnál a végleges változat, hiszen az 5 literes, kompresszoros V8-as benzinmotor teljesítményét 575 lóerőre, maximális nyomatékát 680 Nm-re növelték. Az F-Type Project 7 ezzel 3,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége pedig 300 km/óránál korlátozott.

 

 

A Jaguar és Land Rover különleges járművekért felelős osztálya fejlesztette ki a Project 7-est, amelyből összesen 250 példány készül, ezeket kézzel szerelik majd össze. A sportkocsi-ritkaság az idei goodwoodi sebességfesztiválon lesz látható élőben június 27-29. között.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár