X1 Racer – életre kelt a Red Bull-szörny
Hírek, 2010. november. 29.
AS

Milyen lenne a Forma-1, ha nem lennének szabályok? A Red Bull most megmutatta egy különleges prototípussal.

 

 

A Gran Turismo 5-ben – egy új autós szimulátorban – mutatkozott be a Red Bull fantáziaszüleménye, az X1 Racer, ami egy kompromisszummentes szuper formaautó V6-os 3 literes turbófeltöltős motorral, 1498 lóerővel, 4,75 méteres hosszal és 2,2 méteres szélességgel. Persze csak a játékban, hiszen ez egy elképzelés, melyet bár a Red Bull főtervezője, Adrian Newey álmodott meg, de a való életben nem készült el.

 

 

Egészen eddig! Mivel a Red Bull fogta magát és ráállított egy csapatot, akik elkészítették az X1 Racer 1:1 arányú makettjét. A tervezésnél csak a fantáziájuk szabott határt, hiszen minden F1-es formai követelményt és megkötést figyelmen kívül hagytak. Így született meg a kész modell, amely bár motor nélkül, de kiköpött mása a játékban szereplő autónak.

 

 

A tervezők eljátszottak a gondolattal, hogy mi lenne az eredmény, ha ez a szörny valóban életre kelne, és megkapná a majd 1500 lóerős motorját. Nos, a kalkuláció szerint Sebastian Vettel az X1 Racerrel bő 20 másodpercet verne a suzukai pályarekordra. Döbbenetes. Még hogy az F1 az autózás csúcsa...

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár