Amerikába ment a Fiat Dobló
Hírek, 2014. június. 27.
AS

Haszonjárműveit az Egyesült Államokban is forgalmazni kezdte a Fiat a Dodge önálló márkájaként létrehozott Ram néven, ezúttal a Dobló került a tengerentúlra.

 

 

A Ram a Chrysler-csoport haszonjármű-márkája, és már nem csak a Dodge pick-up modelljei, de a tulajdonos Fiat haszonjárművei is kaphatók ezen a néven a tengerentúlon. A Ducato módosított változata Ram Promaster néven kezdte meg amerikai pályafutását, most pedig a Dobló furgonváltozata jelent meg.

 

 

A Promaster City névre keresztelt áruszállító teljesen új frontrészt kapott a Ram márka jellegzetes hűtőmaszkjával. A motorházfedél alatt pedig nem a Fiat dízelmotorjait, hanem a Chrysler 200 és Dodge Dart kínálatából ismerős 2,4 literes, négyhengeres benzinmotort találjuk. A 178 lóerőre és 236 Nm nyomatékra képes szívómotorral egészen fürge lett a Promaster City, hiszen tíz másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra.

 

 

A Dobló amerikai változata olyan konkurensek közé érkezik az amerikai piacra, mint a tengerentúlon is kapható Ford Transit Connect, illetve a Nissan NV200, amelyet az Egyesült Államokban átemblémázva Chevrolet City Express néven is forgalmaznak.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár