Sorozatban harmadszor lett az Év motorja a Ford egyliterese
Hírek, 2014. június. 27.
AS

A Ford ezer köbcentiméteres, háromhengeres Ecoboost turbómotorja sorozatban harmadszor kapta meg az Év motorja elismerést.

 

 

Másfél évtizede osztják ki az Év motorja díjakat különböző hengerűrtartalom-kategóriákban. A szakújságírók által odaítélt elismerést idén sorozatban harmadik alkalommal kapta meg a Ford egyliteres, háromhengeres Ecoboost turbómotorja, amely éppen most jelent meg 140 lóerős kivitelben is a Fiesta kínálatában.

 

A díjnyertes Ford-motor az ezer köbcentiig terjedő kategória első helyét is elhozta, míg az 1,4 literig terjedő kategóriában ismét a Volkswagen turbóval és kompresszorral is feltöltött erőforrása nyert, amely például a Fabia RS és Ibiza Cupra modelleket hajtja. Az 1,8 literig terjedő kategóriát is egy korábbi győztes, a BMW és a PSA Peugeot Citroën közös fejlesztésű 1,6 literes turbómotorja nyerte meg.

 

Az 1,8 és 2 liter közötti kategóriában egy új motor, a Mercedes-AMG kétliteres, négyhengeres turbómotorja lett az első, az A 45 AMG, CLA 45 AMG és GLA 45 AMG orrában 360 lóerőre képes erőforrás a legjobb új motor díját is megkapta. A 2,5 literig terjedő kategóriában az Audi TT RS öthengeres, 2,5 literes turbómotorja győzedelmeskedett, három literig a BMW 35i jelű, dupla turbós hathengerese volt a legjobb, míg négy literig a McLaren 3,8 literes V8-asát választotta elsőnek a zsűri. A 4 liter feletti kategóriát a Ferrari 458 Italia 4,5 literes V8-asa nyerte meg.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár