140 lóerős egyliteres motor a Ford Fiesta sportváltozatában
Hírek, 2014. június. 27.
AS

Az ezer köbcentis, háromhengeres turbómotor teljesítményét tovább növelte a Ford, a 140 lóerős változatot a Black Edition és Red Edition modellek kapják meg.

 

 

Újabb sportváltozatot mutatott be a Fiesta kínálatában a Ford az 1,6 literes, 182 lóerős turbómotorral szerelt ST olcsóbb és takarékosabb alternatívájaként. A Black Edition és Red Edition orrában az ezer köbcentis, háromhengeres, benzines turbómotor dolgozik, a teljesítményét azonban 125-ről 140 lóerőre növelték.

 

 

A Fiesta ezzel 9 másodperc alatt éri el álló helyzetből a százas tempót, a végsebessége 201 km/óra, a szabvány szerinti átlagfogyasztása pedig 4,5 l/100 km. A jobb menettulajdonságok elérése érdekében rövidebbre áttételezett ötfokozatú sebességváltót, valamint feszesebb rugókat és lengéscsillapítókat kapott a kis Ford.

 

 

A Red Edition a nevéhez illő módon vörös fényezéssel készül, a tető és a visszapillantó tükrök azonban feketék. A Black Edition esetében éppen ellenkező módon a karosszéria fekete, a tető, a visszapillantók és a hűtőmaszk kerete azonban vörös színű. A 16 vagy 17 colos kerekek mindkét autó esetében feketére fényezettek. Az utastérben a fekete kárpitozást vörös cérnával varrt szegélyezéssel tették feltűnőbbé.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár