Új arcot kap a Fiat Punto Indiában
Hírek, 2014. július. 8.
AS

Habár már nagyon itt lenne az ideje a teljes modellváltásnak, a lassan tíz éves Fiat Puntot Indiában továbbfejlesztették és hamarosan Evo néven be is mutatkozik.

 


A Fiat még az év elején Új-Delhiben megrendezett Auto Expon mutatta be a Punto megemelt futóművel és egyéb kiegészítőkkel hobbiterepjárósra alakított Avventura változatát, amelynek első kialakításán is jelentősen módosítottak. A koncepcióként kiállított modell sikeresnek bizonyulhatott, hiszen az eltérő formájú első lámpákkal és az ezekhez illeszkedő új, krómozott hűtőráccsal és átalakított lökhárítóval rendelkező Punto hamarosan bemutatkozik az indiai piacon.Oldalról már kevesebb a változás, mindössze a krómozott ajtókilincsek és az új alufelnik jelentenek újdonságot, míg hátul is csak a krómbetétes lökhárító különbözteti meg az autót elődjétől.

 

 

A belső tér új műszerfalat rejt, amely azonban csak az indiai közönségnek jelent újdonságot, hiszen a típus európai változata már korábban megkapta a Linea műszerfalát, amely ugyanúgy elérhető lesz sötét és kéttónusú kivitelben is. Fontos változás azonban, hogy az Indiában gyártott új Punto hátsó szellőzőkivezetést is kapott, amellyel a forró klíma a hátul ülőknek is elviselhetőbbé válik.

 


A Punto új változatának motorkínálata minden bizonnyal nem változik, így az 1,2 literes 68 és 1,4 literes 90 lóerős benzinesek mellett az 1,3 literes MultiJet dízelmotorok 76 és 93 lóerős változataival kerül forgalomba az autó Indiában, amelyekhez kizárólag ötfokozatú manuális váltómű csatlakozik.

 


Egyelőre nem tudni, hogy a fenti változtatásokat az autó európai változata is megkapja-e, illetve bizonytalan a Puntora épülő Avventura koncepció további sorsa, ám a fejlődő Indiában nem szokatlan a Puntonál jóval hosszabb modellciklus sem, hiszen a masszív keresletnek köszönhetően számos márka (Hyundai, Maruti Suzuki) gyártja itt tovább Európában már rég elfeledett típusait is.


Forrás: indianautosblog.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár