Négyhengeres motorokkal érkezik az új Volvo XC90
Hírek, 2014. július. 8.
AS

Lassan adagolja az információkat új terepjárójáról a Volvo, amelyről most épp az derült ki, hogy a világ legtisztább üzemű szabadidő-autója lesz.

 


Miután megmutatta új terepjárójának belső kialakítását, a Volvo most bejelentette, hogy a vadonatúj XC90 lesz a világ leginkább környezetkímélő, ennek ellenére legerősebb terepjárója, miután még az idén megjelenik a gyártó kínálatában. A hétszemélyes, összkerékhajtású új modell ugyanis akár 400 lóerős is lehet, miközben széndioxid-kibocsátása 60 gramm/km körül marad, amely példátlanul alacsony érték egy ekkora méretű autótól.

 

 

Az új XC90 Drive-E motorgenerációja kizárólag négyhengeres egységekből áll, amelyek kiváló teljesítménye, remek vezethetősége mellett alacsony üzemanyag-fogyasztást és tiszta üzemet ígérnek. A Drive-E motorok az XC90 bevezetése után lassanként megjelennek majd más Volvo modellekben is. Az XC90 piaci bevezetésekor három benzines és két dízelmotor közül választhat az ügyfél. A 190 lóerős, 400 Nm nyomatékkal rendelkező D4 turbódízel mellett egy D5 biturbó dízelmotor is elérhető lesz a maga 225 lóerejével és 470 Nm nyomatékával. Előbbi 5, míg utóbbi 6 liter/100 km átlagfogyasztással büszkélkedhet. A T5 névre hallgató benzinmotor 254 lóerős és 350 Nm nyomatékkal rendelkezik, míg a T6 kompresszorral és turbófeltöltővel 320 lóerőt és 400 Nm nyomatékot biztosít.

 

 

A motorkínálat csúcsán azonban egyértelműen a T8 névvel illetett „Twin Engine” áll, amely egy olyan konnektorról is tölthető hibrid lesz, amely egy nagyteljesítményű autó tulajdonságait is magában hordozza. A kétliteres kompresszoros és turbófeltöltős Drive-E motor az első kerekeket mozgatja, míg egy 80 lóerős elektromotor gondoskodik a hátsó kerekek meghajtásáról. A 400 lóerős teljesítményű XC90 kizárólag elektromos üzemben akár 40 kilométert is meg tud tenni, ráadásul akkumulátorai a gyártó szerint nem vesznek el teret sem az utasoktól, sem pedig azok csomagjaitól.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár