Két és fél millió Suzuki készült Esztergomban
Hír, 2014. július. 10.
Auto2

Jelentős mérföldkőhöz érkezett az esztergomi Suzuki összeszerelő üzem, hiszen tegnap legördült a szerelőszalagról a 2,5 milliomodik autó.

 


Miután 2011-ben megünnepelték a gyár fennállásának huszadik évfordulóját, valamint a kétmilliomodik Suzuki legyártását, idén a két és fél milliomodik autó elkészülése jelentette az okot az ünneplésre a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában. A Suzuki egyetlen európai gyártóbázisán elkészült jubileumi autó egy fehér, ötajtós Suzuki Swift GL, amelyet 1,2 literes motor hajt, kézi váltóval, légkondicionálással is rendelkezik és hazai vásárlóhoz kerül majd.


A jeles eseményre a Suzuki magyar kereskedői különböző akciókkal hívják fel a figyelmet, amelynek keretében a készlet erejéig 2 799 000 forintért megvásárolható Swift GL, illetve a 2 899 000 forintért kapható SX4 modellek zárt végű lízingkonstrukcióban mindössze 2,5 százalékos THM-mel elvihető a kereskedésekből.

 

 

A Suzuki 2013-ban 161 106 autót gyártott esztergomi üzemében, amelyből itthon 4 007 darab talált gazdára, míg a többit exportálták. Idén várhatóan 154 ezer autó készül el ugyanitt, az év végén pedig megkezdődik egy teljesen új Suzuki modell gyártásának előkészítése, amely jövőre mutatkozhat be.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár