Sportos Audi-dízel készült a TDI születésnapjára
Hírek, 2014. július. 15.
AS

Huszonöt éve mutatta be az első TDI motort az Audi, ebből az alkalomból pedig még erősebb hathengeres dízellel szerelt A7 Sportback készült a gyárban.

 

 

Pontosan huszonöt éve mutatkozott be az Audi TDI motorja, amelynek legújabb generációjából születésnapos kivitel készült. A V6-os 3.0 TDI szériaváltozata 320 lóerőre képes, ezt az évfordulós szériához 326 lóerőre növelték, amely túltöltéssel rövid időre további húsz lóerővel gyarapodhat. A legnagyobb nyomaték 650 Nm.

 

 

A csúcsmotorral szerelt A7 Sportback széria neve Competition, karosszériáját S-line sportcsomaggal tették vonzóbbá. A futóművet 20 mm-rel leültették, a kerekek 20 colosak, mögöttük pedig vörös féknyergeket találunk. A hűtőmaszk, a visszapillantó tükrök, az ablakkeretek és a hátsó diffúzor fényes fekete színe is egyedi.

 

 

Az A7 Sportback 3.0 TDI Competition menetteljesítményeiről annyit tudni, hogy álló helyzetből a száz km/órás sebességet 5,1 másodperc alatt éri el, miközben a dízelmotor szabvány szerinti átlagfogyasztása 6,1 liter száz kilométeren.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár