Sportos Audi-dízel készült a TDI születésnapjára
Hírek, 2014. július. 15.
AS

Huszonöt éve mutatta be az első TDI motort az Audi, ebből az alkalomból pedig még erősebb hathengeres dízellel szerelt A7 Sportback készült a gyárban.

 

 

Pontosan huszonöt éve mutatkozott be az Audi TDI motorja, amelynek legújabb generációjából születésnapos kivitel készült. A V6-os 3.0 TDI szériaváltozata 320 lóerőre képes, ezt az évfordulós szériához 326 lóerőre növelték, amely túltöltéssel rövid időre további húsz lóerővel gyarapodhat. A legnagyobb nyomaték 650 Nm.

 

 

A csúcsmotorral szerelt A7 Sportback széria neve Competition, karosszériáját S-line sportcsomaggal tették vonzóbbá. A futóművet 20 mm-rel leültették, a kerekek 20 colosak, mögöttük pedig vörös féknyergeket találunk. A hűtőmaszk, a visszapillantó tükrök, az ablakkeretek és a hátsó diffúzor fényes fekete színe is egyedi.

 

 

Az A7 Sportback 3.0 TDI Competition menetteljesítményeiről annyit tudni, hogy álló helyzetből a száz km/órás sebességet 5,1 másodperc alatt éri el, miközben a dízelmotor szabvány szerinti átlagfogyasztása 6,1 liter száz kilométeren.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár