Japánban már gyártják az új Mazda2-t
Hírek, 2014. július. 17.
AS

Megkezdődött az új generációs Mazda2 gyártása Japánban a helyi piac számára, a sportos és takarékos kisautó európai változata később érkezik.

 

 

Hirosimai gyárában megkezdte az új generációs Mazda2 gyártását a japán márka, a kiskocsi az elődeihez hasonlóan Demio néven kerül a helyi piacra. A szériagyártású változat nagyon hasonlít a korábban leleplezett prototípusra, és bár az elődje arányait viszi tovább, stíluselemeivel a Mazda3-at idézi.

 

 

Az utastérben a Mazda3-aséhoz hasonlóan sportos stílusú műszerfalat találunk, amely még letisztultabb, mint a nagyobb modellben. A Mazda2 is megkapja az MZD Connect infotainment rendszert, amelynek színes képernyője a középkonzol tetejére, kontrollere pedig az ülések közé került. Az autóhoz i-Activsense néven vezetési asszisztensek is elérhetők lesznek.

 

 

Az európai modellt a Mazda3-ban megismert 1,5 literes, négyhengeres benzinmotor többféle teljesítményű változatával forgalmazzák majd, illetve azzal az 1,5 literes, 105 lóerős turbódízel erőforrással, amely a Hazumi prototípusban mutatkozott be. A futómű, valamint a kézi és az automata sebességváltó is a Skyactiv alapelvek szerint készült.

 

 

A Mazda2 első generációja 1996-ban mutatkozott be a Demio utódjaként, az eltelt idő alatt pedig több mint 2,4 millió példány talált gazdára belőle.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár