Hibrid Volvo buszokat szállít Budapestnek a Rába
Hírek, 2014. július. 24.
AS

Dízel-elektromos hibrid hajtással szerelt alacsonypadlós autóbuszokat szállít a BKK-nak a Rába, a Volvo-motoros járművek a budapesti belvárosban közlekednek majd.

 

 

Az idei év végétől 28 darab, dízel-elektromos hibrid hajtású csuklós autóbusz közlekedik majd a budapesti belvárosban, a járművek szállítására a Rába Jármű Kft. kapott megrendelést. A szerződés értelmében a Rába-Volvo együttműködés a BKK csuklós autóbusz üzemeltetői tenderét megnyerő T&J Busz Projekt Kft-nek szállítja a buszokat.

 

Az új, alacsonypadlós, légkondicionált, Euro 6-os motorral felszerelt Volvo 7900-as típusú autóbuszok jövő év elején állnak forgalomba a belvárosi vonalakon. A járművek 15-20 km/órás sebességig tisztán elektromos meghajtással közlekednek, ennek köszönhetően a végállomásról, megállókból történő indulás zajtalanná és füstmentessé válik. A dízelmotor csak ez után indul be, hogy segítsen a jármű hajtásában. Megállóba álláskor, illetve várakozáskor a dízelmotor leáll, ekkor minden kiegészítő berendezés a megtermelt, illetve fékezéskor visszatermelt elektromossággal működik tovább. A hibrid buszok ezzel akár 37 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a dízelüzemű társaik.

 

A Rába-Volvo együttműködés jövőjét a Rába hibrid futómű fejlesztése, valamint a Volvo tesztelés alatt álló tölthető hibrid autóbusza jelentheti majd.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár