Páncélozott változatban is itt az új Mercedes-Benz S-osztály
Hírek, 2014. augusztus. 7.
AS

Lövedékek, robbantás és vegyi támadás ellen is véd az új Mercedes-Benz S-osztály páncélozott változata, amelyet 530 lóerős V12-essel szereltek.

 

 

Újabb típusváltozatot mutatott be az S-osztályból a Mercedes-Benz: az S 600 Guard a páncélozott autót kereső vevők igényeit elégíti ki. A megfelelő védelem érdekében nem csak a karosszériát erősítették meg, de az ablaküvegeket is vastagabbra cserélték, sőt, még a padló is páncélozott védelmet kapott, az S-osztály így ellenáll a lövedékeknek és bombáknak is.

 

 

Utasterét négyszemélyes és ötszemélyes kivitelben is lehet rendelni, az autóba tűzoltórendszert szereltek az autóba, vegyi támadás ellen pedig oxigénellátó-rendszer védi az utasokat. A kényelmi felszereltség megegyezik a nem páncélozott S-osztályéval, a biztonsági extrák miatt azonban a csomagtartó mérete 350 literesre csökkent.

 

 

Csak S 600 kivitelben rendelhető a Guard modell, ennek V12-es benzinmotorja 530 lóerőre és 830 Newtonméterre képes, hozzá hétfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik. A légrugózást és a fékrendszert a páncélozás miatti nagyobb tömeghez igazították, és a végsebességet is ezért korlátozták elektronikusan 210 km/óránál. A kerekekre Michelin defekttűrő abroncsok kerültek, amelyeken még sérült állapotban is meg lehet tenni 30 kilométert, hogy biztonságos helyre jusson az autó és fontos utasa.




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár