Kiterjeszti a ferdén tolatva parkolást a BKK a fővárosban
Hírek, 2014. augusztus. 7.
AS

A főváros több kerületében is kiterjeszti a ferdén tolatva parkolást a BKK, hogy ezzel is növelje a kétirányú kerékpáros-forgalom biztonságát.

 

Itt még orral álltak be az autók, de azokban az egyirányú utcákban, ahol a kétirányú

kerékpárforgalom megengedett, a ferdén tolatva parkolásra térnek majd át

 

Az új parkolási módot, amikor az autóval ferdén tolatva kell beállni a parkolóhelyre, a kétirányú kerékpározásra megnyitott egyirányú utcákban alkalmazza a Budapesti Közlekedési Központ, mert a tapasztalatok szerint biztonságosabb. Az autóvezetők induláskor mindkét irányban belátják azt az útszakaszt, ahova kihajtani készülnek, így a kerékpárral közlekedőket is jobban észreveszik.

 

Az orral, ferdén beállás kényelmes, gyors és biztonságos, azonban kiálláskor a tolatás még kerékpárosok nélkül is kockázatos, hiszen a vezető nem lát tökéletesen hátrafelé a többi autó takarásából. A BKK szerint a kerékpárosoktól és az autósoktól is pozitívak az eddigi visszajelzések, a Szemere utcában az arra közlekedő 15-ös busz közlekedését sem akadályozza.

 

Idén novemberig egyebek mellett a Jókai utcában, a Benczúr utcában, illetve a Podmaniczky utca, a Péterffy Sándor utca és a Huszár utca egy-egy szakaszán vezetik be, ezeken a helyeken „Kérjük, segítse a tolatva parkolást!” feliratú tájékoztató táblát helyeznek ki.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár