Hétszáz lóerős izomautót mutatott be a Dodge
Hírek, 2014. augusztus. 14.
AS

707 lóerős teljesítményével a legerősebb szériagyártású négyajtós limuzinnak számít a Dodge Charger most bemutatott SRT Hellcat kivitele.

 

 

A kétajtós Challenger után a négyajtós Charger alapjaira is elkészítette az SRT Hellcat kivitelt a Dodge. A sportlimuzin orrába a 6,2 literes, kompresszoros V8-as benzinmotor 707 lóerős teljesítményre és 880 Nm nyomatékra képes változata került, amely nyolcfokozatú automata sebességváltón át a hátsó kerekeket hajtja. A 20 colos felnikre 275/40 méretű Pirelli P Zero abroncsokat szereltek.

 

 

Mivel a Charger valamivel nehezebb, mint a Challenger, jobb a tapadása a hátsó gumiknak, ezért a Hellcat két tizeddel hamarabb, 3,7 másodperc alatt éri el álló helyzetből a százas tempót. A gyorsulási versenyek negyed mérföldes távját 11 másodperc alatt teszi meg, és az is sokat mondó adat, hogy a nulláról százhatvanra gyorsulás és ismét állóra fékezés is megvan 13 másodperc alatt.

 

 

A különböző sport- és pálya-üzemmódok mellett Eco mód is kapcsolható, ez a gázreakciót és a sebességváltó működését takarékosabbra állítja, ilyenkor például kettes fokozatban indul az autó. A Hellcat vásárlója kétféle kulcsot kap: a vörössel az autó teljes ereje kihasználható, a feketével indítva azonban a biztonság kedvéért korlátozottak a menetteljesítményei, nem érhető el a rajtprogram és nem kapcsolható ki a kipörgésgátló.

 

 

A Hellcat felszereltsége minden igényt kielégít: navigációs rendszerrel szerelt a 8,4 colos képernyő, az ülések Nappa bőr és Alcantara borításúak, a kormánykerék fűthető, a 18 hangszórós Harman Kardon hifi 900 wattos teljesítményű, és a fedélzeti wifi sem hiányzik.

 




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár