Jövőre teljesen megújul a Niva
Hírek, 2014. augusztus. 14.
AS

Az új generációs Niva prototípusát állítja ki a Lada és a General Motors oroszországi leányvállalata az augusztus végi Moszkvai Autószalonon.

 

 

Eredetileg az első Niva utódjaként fejlesztették ki azt a terepjárót, amelyet a Lada és a General Motors vegyesvállalata gyárt 1998 óta. A típust Chevrolet Niva néven kapni az orosz piacon, míg a máig készülő eredeti a Lada 4x4 nevet kapta. Most a Chevrolet-változat kap utódot, a vadonatúj terepjáró prototípusát az augusztus végi Moszkvai Autószalonon állítják ki.

 

 

Az előzetesen közreadott képek alapján sejteni lehet, hogy divatos formát kap az új Niva. A masszív külsőről nem hiányoznak a tetőre tett kiegészítő fényszórók, és a pótkerekét is kívül hordja az autó. Az egyetlen műszaki adat, amit a Chevrolet elárult az, hogy a 16 colos kerekekre 235/70 méretű igazi terepgumik kerülnek.

 

 

Úgy tudni, hogy az elődmodell 1,7 literes, 82 lóerős motorját, amely még az eredeti Lada Nivából származik, a General Motors és a PSA közös 1,8 literes, 135 lóerős erőforrásával váltják. A Chevrolet szerint a koncepcióból kifejlesztett szériagyártású modell 2016-ban kerülhet az oroszországi utakra.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár