Elektromos autóval térne vissza a Saab
Hírek, 2014. augusztus. 25.
AS

Megmutatta annak az elektromos hajtású 9-3-asnak a prototípusát a Saab, amely a svéd márka jövőjét jelentené.

 

 

Elektromos hajtású autóval térne vissza a piacra a Saab, a 9-3 alapjára épített első prototípus képeit most mutatta meg a gyártó. A National Electric Vehicle Sweden néven tovább működő trollhättani gyár eddig a 9-3 Aero Sedan benzinmotoros változatát készítette és kínálta a svéd és a kínai piacon, az elektromos hajtású autóval pedig még több országba térne vissza.

 

A májusban készült első prototípus képeit csak most mutatta meg hivatalosan a NEVS. A 9-3 Aero Sedan alapjára épített tesztmodell külsőre semmiben sem különbözik a benzines modelltől, és mivel a lítiumion akkumulátort a padlóba építették, ezért a csomagtere és a vezetési élményt befolyásoló elöl-hátul 50-50 százalékos súlyeloszlása is változatlan.

 

 

A prototípus első kerekeit 136 lóerős elektromotor mozgatja, ezzel tíz másodperc alatt éri el álló helyzetből a száz km/órás tempót. A végsebességet 120 km/óránál korlátozták, így a hatótávolság egy feltöltéssel akár 200 kilométer is lehet. A sorozatgyártásra a sikeres tesztek után akkor kerülhet sor, ha a NEVS befektetőt is talál a termelés beindításához.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár