Még erősebbé vált a Subaru WRX
Hírek, 2014. augusztus. 26.
AS

Nagyobb teljesítményű változatban is bemutatta sportos lépcsőshátúját a Subaru, bár a WRX S4 egyelőre csak a japán piacon lesz kapható.

 

 

Újabb változatban mutatkozott be a Subaru népszerű sportos limuzinja. A WRX és a WRX STI kivitelek közé érkezik a kínálatba a WRX S4, amelynek karosszériájáról nem hiányozhat a nagy légbeömlős lökhárító, a motorházfedél kopoltyúja, a négy kipufogóvég és a 18 colos kerékkészlet. A hátsó szárny azonban szerényebb, mint az STI hasonló darabja.

 

 

A WRX S4 kétliteres, négyhengeres, boxer hengerelrendezésű turbómotorjának teljesítményét 268-ról kereken 300 lóerőre növelték, amely így megközelíti az STI 2,5 literes erőforrásának hasonló adatát. Az S4 motorjának legnagyobb nyomatéka pedig még túl is szárnyalja azt, a 400 newtonméter ráadásul 2000 és 4800 közötti percenkénti fordulatszámon végig elérhető.

 

 

A Subaru újdonsága természetesen állandó összkerékhajtású, a hasonló teljesítményű STI-hez képest azonban jelentős különbség, hogy csak a Lineartronic fokozatmentes automata sebességváltóval érhető el. Ennek is köszönhető, hogy a WRX S4 a japán fogyasztási ciklus szerint 7,6 l/100 km-es átlagot ér el. Az S4 az első modell a WRX kínálatában, amelyhez elektronikus kéziféket adnak.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár