Részletek a Chevrolet Cruze utódjáról
Hírek, 2014. augusztus. 26.
AS

Az első fotó után részleteiben is bemutatkozott a Cruze második generációja, amelyet a Chevrolet európai kivonulása miatt mi már nem ismerhetünk meg.

 

 

Teljesen új modellel váltotta le kompakt típusát a Chevrolet, a Cruze második generációja a General Motors új padlólemezére épül, formája pedig sokkal modernebb és lendületesebb az elődénél: a légellenállási együtthatója 0,28.

 

 

A négyajtós, lépcsőshátú karosszéria 4,57 méter hosszú, 1,79 méter széles és 1,46 méter magas, ami azt jelenti, hogy az újdonság változatlan szélesség mellett három centivel rövidebb és kettővel alacsonyabb a korábbinál. A 2,66 méteres tengelytáv két centiméterrel kisebb, a 430 literes csomagtartó pedig húsz literrel szűkösebb az elődénél, noha az utasteret tágasabbnak ígérik a gyáriak.

 

 

A nagyszilárdságú acélok és alumínium használatával az elődjénél merevebb, de tíz százalékkal könnyebb, legalább 1195 kilogrammos Cruze kezdetben kétféle motorral lesz kapható a kínai piacon. Az 1,5 literes, négyhengeres, benzines szívómotor 115 lóerős teljesítményre és 146 Nm nyomatékra képes, ehhez ötfokozatú kézi vagy start-stop rendszerrel szerelt, hatfokozatú automata sebességváltó járhat.

 

 

Az európai modellekből is ismerős 1,4 literes, négyhengeres, benzines turbómotor teljesítménye 150 lóerő, maximum nyomatéka 235 Nm, itt pedig választani lehet a hatsebességes kézi és a start-stoppal ellátott hétfokozatú, duplakuplungos automata sebességváltó közül. Az alapmodell 11,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 185 km/óra a végsebessége, míg a turbós kivitelnek 9,7 másodperc is elegendő és 200 km/órás sebességre is képes.

 

 

A Cruze utastere is sokkal modernebb az elődénél, a középkonzolon a Chevrolet MyLink rendszer legújabb változatát találjuk. A hat légzsák és az ESP szériafelszerelés, az opciók között pedig holttérfigyelőt, tolatókamerát, párhuzamos és merőleges helyre is beállni képes parkolási asszisztenst rendelhetünk. A vadonatúj Cruze augusztus közepétől kapható a kínai piacon, és bár formája és képességei alapján megállná a helyét az európai piacon is, a General Motors úgy döntött, hogy kivonja a Chevrolet márkát a kontinensről, ezért mi már nem találkozhatunk vele.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár