Első képen az új Škoda Fabia műszerfala
Hírek, 2014. augusztus. 26.
AS

Az elődjénél tágasabb lesz az új Škoda Fabia, amelynek utasterében tucatnyi praktikus megoldást és modern fedélzeti infotainment rendszert találunk.

 

 

Megmutatta az első képet a harmadik generációs Škoda Fabia műszerfaláról a cseh gyártó. Az újdonság hagyományos elrendezésű, könnyen áttekinthető műszerfalat kap, amelyet a kormánykerék és a középkonzol fehér betétje tesz esztétikusabbá.

 

 

Az új Fabia, annak ellenére, hogy 8 milliméterrel rövidebb lesz az elődjénél, az utasterének hossza 8 milliméterrel 1674 milliméteresre nő, és a válltér is nagyobb lesz a korábbinál. A csomagtartó 330 literes kapacitásával a kategória egyik legnagyobbja lesz, a hátsó ülések előredöntésével pedig 1150 literesre növekszik a tér. A csomagtér-ajtó 1915 milliméter magasra nyílik, míg a rakodónyílás szélessége 1098 mm. A raktérben kampó, háló és csomagrendező segíti a poggyászok rögzítését, a kalaptartót több pozícióban is lehet rögzíteni, használaton kívül pedig a hátsó üléstámlák mögé állítható.

 

 

Az utastérben is számos pakolórekesszel és praktikus megoldással találkozunk. A szélvédő sarkában lévő parkolójegy-tartó és az üléstámlák oldalán lévő zsebek mellett mobiltelefon-tartót és nem kevesebb, mint hét palacktartót fedezhetünk fel: egyet-egyet az ajtókban, kettőt a középkonzolon, és a kesztyűtartóba is elfér egy egyliteres üdítős üveg. A Rapid és Octavia típusokon megismert, az üzemanyagtöltő nyílás fedelébe rejtett jégkaparó a Fabia felszereltségéből sem hiányozhat. Most először kulcsnélküli indítás is rendelhető lesz a Škoda kisautójához.

 

 

A Polo után az új Fabia is alkalmas lesz a MirrorLink technológiával a mobiltelefonunk egyszerűbb autós használatára. USB kábellel csatlakoztatva ugyanis a telefon olyan funkcióit, mint a zenelejátszás, a telefonhívás és a navigáció az autó érintőképernyőjéről is elérhetjük. A Škoda másik újdonsága a SmartGate funkció, amellyel az autó menetadatait, így az üzemanyag-fogyasztást és átlagsebességet wifi segítségével letölthetjük a telefonunkra, hogy különböző alkalmazások használhassák azokat. Az új Fabia további műszaki adatairól korábbi cikkünkben írtunk.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár