Zord vidékre való a vadonatúj Niva
Hírek, 2014. augusztus. 26.
AS

A részletfotók után teljes egészében bemutatkozott a következő generációs Chevrolet Niva prototípusa, amelyet a jelek szerint a legnehezebb körülményekre is felkészítettek.

 

 

Megjelentek az első képek arról a prototípusról, amely a Niva következő generációjának előfutára. A General Motors és a Lada közös vegyesvállalata által tervezett és 1998 óta gyártott Niva utódja meglehetősen marcona külsőt kapott. A modern külső masszív hatást kelt, a prototípust pedig vaskos terepgumikkal, kartervédővel, csörlővel és tetőre szerelt fényszórókkal is ellátták. A vonószemeket szabadon hagyták és sárgára fényezték, hogy még könnyebb legyen megtalálni őket.

 

 

A matt fekete színével, a fényszórókat védő rácsokkal és az oldalra nyíló hátsó ajtóra tett pótkerékkel még dögösebb lett az új Niva megjelenése. A 4,32 méter hosszú karosszéria tengelytávja 2,6 méteres, a hasmagassága nem ismert, de a szemmel láthatóan rövid első és hátsó túlnyúlások segítenek abban, hogy meredek emelkedőn vagy lejtőn se akadjon fenn az autó. A motortérbe a PSA és a General Motors közös 1,8 literes, négyhengeres, benzines szívómotorja került 136 lóerős teljesítménnyel és 172 Nm nyomatékkal. A 16 colos kerekekre 235/70 méretű abroncsokat szereltek.


 

Az új Chevrolet Niva egyelőre tanulmányautóként mutatkozik be az augusztus végi Moszkvai Autószalonon, és mivel biztosak vagyunk benne, hogy ezzel a külsővel nagy sikert arat, minden bizonnyal változatlan formában kerül sorozatgyártásba 2015 végén.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár