A Vitara lesz a legújabb magyar Suzuki
Hírek, 2014. augusztus. 27.
AS

Megmutatta az első képet a Suzuki arról az autóról, amely az esztergomi gyárban készül majd: a kompakt szabadidő-terepjárók közé érkezik az új Vitara.

 

 

Szabadidő-autó tanulmányával vezette fel a Suzuki, hogy újabb crossover modell bemutatására készül: a tavalyi Frankfurti Autószalonon leleplezett iV-4 Concept volt az új típus előfutára. A szériagyártmány premierjét az idei Párizsi Autószalonra időzítették, és most az is kiderült, hogy Vitara lesz a neve.

 

 

Az új Vitara megőrizte az iV-4 Concept formavilágát, noha a fényszórókat, a hűtőmaszkot, a visszapillantó tükröket és a kilincseket hagyományosabb darabokra cserélték, és a kerekek is kisebbek a tanulmány 20 colos felnijeinél. A karosszéria méreteit még nem árulta el a Suzuki, de ha hasonló lesz a koncepcióéhoz, akkor 4,22 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,67 méter magas lesz a Vitara, a tengelytávja pedig 2,5 méteres.

 

1988-ban jelent meg az első Vitara, ennek utódja lett az 1998-ban bemutatott Grand Vitara

 

A műszaki részletek csak a párizsi premieren derülnek ki, mégis sejteni lehet, hogy az SX4 S-Cross kínálatában megismert 1,6 literes, 120 lóerős benzines és turbódízel motorok kerülnek a Vitara orrába is. A japán gyártó annyit elárult, hogy az újdonság természetesen kapcsolható összkerékhajtású lesz, amellyel az elsőként 1988-ban megjelent Vitara hagyományait folytatja a típus.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár