Szétlőtt autóval mutatja be az X5 páncélozott változatát a BMW
Hírek, 2014. augusztus. 28.
AS

Szokatlan módon egy szétlőtt autóról is készített beállított stúdiófotót a BMW az X5 páncélozott változatának moszkvai bemutatójára.

 

 

Immár harminc éve foglalkozik páncélozott autók építésével a BMW, ezért nem meglepő, hogy az előző két generációhoz hasonlóan az X5 legújabb szériájából is elkészült a Security Plus kivitel. A méretes szabadidő-terepjáróról első ránézésre nem lehet megmondani, hogy extra védelmet kapott, legfeljebb az első hűtőmaszkba épített, opcióként rendelhető kék villogó lehet árulkodó.

 

 

A BMW szerint az X5 Security Plus teljes védelmet nyújt négy utasának a különböző lövedékek és robbanófegyverek ellen, köztük a világ legnépszerűbb lőfegyverével, az AK-47-essel. A megfelelő védelem érdekében nem csak a karosszériaelemeket páncélozták, de az illesztéseket, ajtókereteket is megerősítették, hogy ott se találjon utat a lövedék. A vastag biztonsági üvegek belső oldala polikarbonát bevonatot kapott.

 

 

A páncélozás miatt megnövekedett tömeget figyelembe véve a BMW-nél megerősítették a futóművet és a fékeket, de az elektronikus rendszereket is átprogramozták. A Security Plus kivitel mind a négy kerekének meghajtásáról a 4,4 literes, dupla turbós V8-as benzinmotor gondoskodik, amely 450 lóerős teljesítményre képes.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár