Bemutatkoztak a legmodernebb Ladák
Hírek, 2014. augusztus. 29.
AS

A moszkvai autókiállításon több újdonsággal is előállt a Lada: a Priora utódjaként bemutatkozott a Vesta, és elkészültek az X-Ray szabadidő-terepjáró szériagyártáshoz közelebb álló változatával is.

 

 

Jelentős megújuláson megy keresztül a Lada kínálata. A közelmúltban felfrissült a Kalina, megjelent az elérhető árú és tágas Granta, valamint a Dacia Logan kombi alapjaira épülő Largus. Most a nagyobb modelleken a sor: a nyolcvanas-kilencvenes évekbeli konstrukción alapuló Priora utódjaként bemutatkozott a Vesta, a kor divatjának megfelelően pedig egy szabadidő-autót is készített a Lada. Az X-Ray második prototípusa már egyértelműen közelebb áll a szériagyártáshoz.

 

 

Modern és divatos formát kapott a Vesta, amely elsőként lépcsőshátú karosszériával jelent meg, de a tervek szerint lesz ötajtós ferdehátú és kombi kivitele is, hogy a Priora választékát teljes mértékben helyettesíteni tudja. A Vesta utasteréről már korábban közölt egy képet az orosz gyártó, ennek megfelelően korszerűbb formákkal és berendezésekkel találkozhatunk. A felszereltségi listáról nem hiányzik az érintőképernyős navigációs rendszer, az automata klímaberendezés, a szélvédőfűtés és az automata sebességváltó sem.

 

 

A közúti modell mellett a Vesta versenyautó-változatával is előállt a Lada. A túrakocsi-világbajnokságon eddig a Granta átalakított kivitelével szerepelt az orosz márka, jövőre azonban már a Vesta alapjára épült versenyautóval vesznek részt a WTCC küzdelmeiben. A pilóták közt található a világbajnok Rob Huff és a tapasztalt James Thompson, a korábbi főszponzor Lukoil kiszállása után viszont nem biztos, hogy protezsáltjuk, Mihail Kozlovszkij is bent maradhat-e a csapatban.

 

 

Nagy sikereket érhet el a Lada azzal a típussal is, amellyel teljesen új terepre téved. Az X-Ray Concept divatos szabadidő-autóként mutatkozott be két évvel ezelőtt, most pedig itt a második prototípus, amely kevésbé futurisztikus formájával, ötajtós karosszériájával és hétköznapibb utasterével közelebb áll a sorozatgyártáshoz. A Renault-Nissan konszern közreműködésével kifejlesztett Lada Vesta termelése 2015 őszén indul Izsevszkben, míg az X-Ray gyártása 2016-ban kezdődik Togliattiban.

  

Olvassa el újabb cikkünket a témában:

Kétmillió forintért ismét kapható új Lada

Bemutató, 2015. december. 17.

Megkezdődött a Lada új autóinak forgalmazása, a kilenc márkakereskedőből álló hálózat kétmillió forinttól kínálja a modelleket, amelyekre ötéves garanciát vállalnak.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár