Részletek az új Kia Sorentóról
Hírek, 2014. augusztus. 29.
AS

Az első képek után részleteket is elárult a Sorento új generációjáról a Kia: a hétszemélyes szabadidő-terepjáró sportosabb formát és tágasabb belső teret kap.

 

 

Bemutatkozott a Kia Sorento új generációja, amely sportosabb formát kapott: a stílusért a márka koreai designstúdiója felelős, de a frankfurti és kaliforniai központok is hozzátettek a végeredményhez. Az új Sorento nagyobb is lett az elődjénél: 4,78 méteres hossza 95 milliméteres növekedést jelent, míg 1,89 méteres szélessége és 1,69 méteres magassága azt mutatja, hogy 5 mm-rel szélesebb és 15 mm-rel alacsonyabb lett az autó.

 

 

Az utastér tervezését már a Kia frankfurti tervezőstúdiója vezette, a belső teret kényelmesebbnek és jobb minőségűnek ígéri a koreai márka. A tengelytávolság 8 centiméterrel 2,78 méteresre növekedett, és a lábtér is hasonló mértékben nőtt. Bár a tetővonal alacsonyabban húzódik, az áttervezett üléseknek köszönhetően a fejeknek is több hely jut. A csomagtartó öt üléssel 515-ről 605 literesre nőtt, és természetesen hétszemélyes változatban is rendelhető a Sorento.

 

 

Az új Sorento összesen ötféle motorral készül majd, ebből kettő jut el az európai piacra: a 2,4 literes, négyhengeres, benzines szívómotor, valamint a 2,2 literes, négyhengeres dízelmotor két turbófeltöltővel. Az autó karosszériája merevebb lett, de az elöl McPherson, hátul multilink felfüggesztést is áttervezték a jobb úttartás és nagyobb komfort érdekében.

 

 

A felszereltségi lista két új extrával bővül. Az egyik a felülnézeti képet adó kamerarendszer, a másik pedig az intelligens csomagtér-nyitó rendszer, amely a távirányító közelségét érzékelve automatikusan nyitja fel az ötödik ajtót. A biztonsági felszerelések között adaptív tempomat, sávelhagyás-jelző, holttérfigyelő, hátsó keresztirányúforgalom-figyelő és táblafelismerő rendszerek találhatók.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár