Európába is jöhet a Buick legújabb szabadidő-autója
Hírek, 2014. szeptember. 1.
AS

Akár az Opel Antara utódja is lehet abból a Buick szabadidő-terepjáróból, amelyet a General Motors mutatott be, egyelőre csak a kínai piac számára.

 

 

Teljessé vált a Buick szabadidőautó-kínálata azzal a modellel, amely a csengtui autószalonon mutatkozott be. A nálunk Opel Mokka néven ismert Encore és az amerikai stílusú Enclave közé érkezik a General Motors kínai választékába az Envision néven megjelent újdonság.

 

 

A karosszéria hossza 4,66 méter, a tengelytávolság 2,75 méteres, a csomagtartó pedig a hátsó ülések előredöntésével 1550 literesre növelhető. Az Envision műszerfalának formája új, de az elemei egytől egyig az Insignia modellfrissített kiadásából lehetnek ismerősek, így megtaláljuk a színes képernyővel helyettesített műszeregységet, valamint a touchpad segítségével is vezérelhető érintőkijelzős infotainment rendszert is.

 

 

Az Envision egyetlen motorral készül: a kétliteres, négyhengeres, benzines turbómotor legnagyobb teljesítménye 260 lóerő, a maximális nyomatéka 353 Nm. A hatfokozatú automata sebességváltón keresztül mind a négy kerék hajtott, az új összkerékhajtású rendszer pedig akár a nyomaték száz százalékát is az első vagy a hátsó kerekekhez tudja továbbítani. A start-stop rendszerrel is felszerelt autó átlagfogyasztása 8,8 liter száz kilométeren.

 

 

Az újdonságból nem hiányoznak a modern vezetéssegítő rendszerek, így adaptív tempomat, sávtartó, ráfutásgátló, hátsó keresztirányúforgalom-figyelő, visszagurulás-gátló, lejtmenet-szabályzó és automatikus parkoló asszisztens is megtalálható benne. A FlexRide adaptív lengéscsillapítás-szabályzás az Opelekből lehet ismerős. A General Motors egyelőre nem erősítette meg, de nem lenne meglepő, hogy az Envision alapján készülne el az Opel Antara következő generációja.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár