A Divine koncepcióval mutatja meg a DS jövőjét a Citroën
Hír, 2014. szeptember. 5.
Auto2

Divine DS néven mutatott be tanulmányautót a Citroën, a futurisztikus kompakt sportmodellen a márkára jellemző eleganciával és szokatlan megoldásokkal egyaránt találkozhatunk.

 

 

A DS márka jövőjét mutatja meg az a tanulmányautó, amelyet a Párizsi Autószalonon is kiállít majd a Citroën. A Divine DS tele van stílusos részletekkel, különleges anyagokkal és szokatlan megoldásokkal. A francia márkánál pedig nem meglepő, ha ezek némelyike később sorozatgyártásba is kerül.

 

 

Már a Divine DS arányai sem mindennapiak, hiszen a prototípus 4,21 méter hosszú, 1,98 méter széles és mindössze 1,35 méter magas, a kerekei pedig 20 colosak. Szélvédője rombuszmintás áttört panorámatetőben folytatódik, és ami még meglepőbb, egyáltalán nincs hátsó szélvédő. A hátralátást a tolatókamera segíti, amelynek képe a visszapillantó tükör helyén jelenik meg.

 

 

A négyszemélyes utastér tele van formabontó részletekkel: a kormánykerék csaknem szögletes, a számlapokat vetített kijelző helyettesíti, és az egész műszerfalat extravagáns anyaggal borították be, ami lehet szénszálas mintázatú vagy Swarovski kristályokkal kirakott egyaránt. A Hypertypage névre keresztelt megoldás érdekessége, hogy a burkolatok tizenöt perc alatt cserélhetők, így egyszerűen stílust válthat a belső tér. A műszerfal különleges kialakítása miatt a középkonzolon csak néhány kapcsolónak maradt hely, a 10,4 colos, HD felbontású érintőképernyő ezért a tetőkárpitba került.

 

 

A Divine DS motorterébe az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor került, amely 270 lóerős teljesítményre képes, 330 Nm legnagyobb nyomatéka pedig 1900 és 5500 közötti percenkénti fordulatszámon érhető el. Az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási szabványnak is megfelelő erőforrás szén-dioxid-emissziója 145 g/km. A Divine DS jövőjéről nem árult el részleteket a Citroën, de nagyon valószínű, hogy a kompakt DS4 utódja hasonló formát kap majd.Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár