A Divine koncepcióval mutatja meg a DS jövőjét a Citroën
Hírek, 2014. szeptember. 5.
AS

Divine DS néven mutatott be tanulmányautót a Citroën, a futurisztikus kompakt sportmodellen a márkára jellemző eleganciával és szokatlan megoldásokkal egyaránt találkozhatunk.

 

 

A DS márka jövőjét mutatja meg az a tanulmányautó, amelyet a Párizsi Autószalonon is kiállít majd a Citroën. A Divine DS tele van stílusos részletekkel, különleges anyagokkal és szokatlan megoldásokkal. A francia márkánál pedig nem meglepő, ha ezek némelyike később sorozatgyártásba is kerül.

 

 

Már a Divine DS arányai sem mindennapiak, hiszen a prototípus 4,21 méter hosszú, 1,98 méter széles és mindössze 1,35 méter magas, a kerekei pedig 20 colosak. Szélvédője rombuszmintás áttört panorámatetőben folytatódik, és ami még meglepőbb, egyáltalán nincs hátsó szélvédő. A hátralátást a tolatókamera segíti, amelynek képe a visszapillantó tükör helyén jelenik meg.

 

 

A négyszemélyes utastér tele van formabontó részletekkel: a kormánykerék csaknem szögletes, a számlapokat vetített kijelző helyettesíti, és az egész műszerfalat extravagáns anyaggal borították be, ami lehet szénszálas mintázatú vagy Swarovski kristályokkal kirakott egyaránt. A Hypertypage névre keresztelt megoldás érdekessége, hogy a burkolatok tizenöt perc alatt cserélhetők, így egyszerűen stílust válthat a belső tér. A műszerfal különleges kialakítása miatt a középkonzolon csak néhány kapcsolónak maradt hely, a 10,4 colos, HD felbontású érintőképernyő ezért a tetőkárpitba került.

 

 

A Divine DS motorterébe az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor került, amely 270 lóerős teljesítményre képes, 330 Nm legnagyobb nyomatéka pedig 1900 és 5500 közötti percenkénti fordulatszámon érhető el. Az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási szabványnak is megfelelő erőforrás szén-dioxid-emissziója 145 g/km. A Divine DS jövőjéről nem árult el részleteket a Citroën, de nagyon valószínű, hogy a kompakt DS4 utódja hasonló formát kap majd.A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár