Roadster kivitelben is kész az új Audi TT
Hírek, 2014. szeptember. 24.
AS

Nem sokkal a kupé után nyitott tetős változatban is bemutatkozott az Audi sportkocsija, a TT Roadster, amely gyorsan mozgatható vászontetőt kapott.

 

 

A hagyományoknak megfelelően a kupé után a roadster is elkészült az Audi TT harmadik generációjából. A nyitott tetős sportkocsi az elődeihez hasonlóan vászontetőt kapott, amely az elektrohidraulikus mozgatásával együtt 39 kilogrammot nyom, az alumínium és magnézium alkalmazásának köszönhetően hárommal kevesebbet, mint korábban. A háromféle színben rendelhető tető mozgatása mindössze tíz másodpercet vesz igénybe, és 50 km/órás sebességig menet közben is végezhető. Az autóhoz szélfogó és az ülésbe épített nyakfűtés is elérhető.

 

 

A TT Roadster a kupéhoz hasonlóan eleinte háromféle motorral rendelhető. A 2.0 TFSI teljesítménye 230 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 370 Nm. A TTS ennél erősebb motort kap: ugyanaz a kétliteres turbómotor ebben már 310 lóerőre és 380 Nm-re képes, így 4,9 másodperc alatt gyorsítja az autót álló helyzetből százra, a végsebessége pedig eléri a 250 km/órát. A harmadik opció a 2.0 TDI, ez 184 lóerőre és 380 Nm-re képes, és ezzel mindössze 4,3 l/100 km az átlagfogyasztása a szabvány szerint.

 

 

Az alapmodell könnyűnek számít az 1320 kilogrammos tömegével, az Audi szerint pedig az újdonság 6 decibellel csendesebb is az elődjénél. A csomagtartó mérete 280 liter, 25 literrel kevesebb, mint a TT Coupé esetében. A TT és TTS Roadster premierjét a párizsi autószalonon tartják, de a forgalmazása csak 2015 márciusában kezdődik meg.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár