A 458 Speciale minden idők leggyorsabb nyitott Ferrarija
Hír, 2014. szeptember. 29.
Auto2

A márka történetének legerősebb és leggyorsabb nyitott tetős közúti sportkocsijával állt elő a Ferrari: elkészítették a 458 Speciale nyitható tetős változatát.

 

 

A Ferrari nyitott tetős karosszériával is bemutatta a 458 Italia közúti versenyautó-változatát, amely a 458 Speciale A nevet kapta: az utolsó betű az olasz aperta, azaz nyitott szóra utal. Az újdonságot ugyanazzal a 4,5 literes V8-as motorral szerelik, mint a kupét, a teljesítménye 605 lóerő, a legnagyobb nyomatéka pedig 540 Nm. A nyitható tető alumíniumból készült, így az 1340 kilogrammos sportautó csak ötven kilóval nehezebb a kupéváltozatnál.

 

 

A 458 Speciale A ezzel kereken 3 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, a kétszázat pedig 9,5 másodperc alatt éri el álló helyből. A Ferrari fioranói tesztpályáján 1 perc 23,5 másodperces köridőt futott, ami azt jelenti, hogy másfél másodperccel hamarabb ért körbe, mint a 458 Italia, és alig maradt el az F12 Berlinetta eredményétől. Az újdonság premierjét a párizsi autószalonon tartják, addigra pedig valószínűleg el is fogy mind a 499 példánya.
Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár