A 458 Speciale minden idők leggyorsabb nyitott Ferrarija
Hírek, 2014. szeptember. 29.
AS

A márka történetének legerősebb és leggyorsabb nyitott tetős közúti sportkocsijával állt elő a Ferrari: elkészítették a 458 Speciale nyitható tetős változatát.

 

 

A Ferrari nyitott tetős karosszériával is bemutatta a 458 Italia közúti versenyautó-változatát, amely a 458 Speciale A nevet kapta: az utolsó betű az olasz aperta, azaz nyitott szóra utal. Az újdonságot ugyanazzal a 4,5 literes V8-as motorral szerelik, mint a kupét, a teljesítménye 605 lóerő, a legnagyobb nyomatéka pedig 540 Nm. A nyitható tető alumíniumból készült, így az 1340 kilogrammos sportautó csak ötven kilóval nehezebb a kupéváltozatnál.

 

 

A 458 Speciale A ezzel kereken 3 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, a kétszázat pedig 9,5 másodperc alatt éri el álló helyből. A Ferrari fioranói tesztpályáján 1 perc 23,5 másodperces köridőt futott, ami azt jelenti, hogy másfél másodperccel hamarabb ért körbe, mint a 458 Italia, és alig maradt el az F12 Berlinetta eredményétől. Az újdonság premierjét a párizsi autószalonon tartják, addigra pedig valószínűleg el is fogy mind a 499 példánya.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár