Ötajtós kupéval bővülhet az Audi TT kínálata
Hírek, 2014. október. 2.
AS

A korábbi crossover tanulmányautó után ötajtós limuzinként is elkészült az új Audi TT, a Sportback kivitel pedig akár gyártásba is kerülhet a Mercedes-Benz CLA ellenfeleként.

 

 

Újabb karosszériaváltozatban mutatkozott be a harmadik generációs Audi TT, igaz, egyelőre ez is csak tanulmányként. A korábbi crossover koncepció után elkészült az ötajtós limuzin, amely a TT Sportback nevet kapta. A kompakt sportlimuzin karosszériája 4,47 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,38 méter magas, ami azt jelenti, hogy 29 centiméterrel hosszabb, hattal szélesebb és hárommal alacsonyabb, mint a TT Coupé. A moduláris padlólemezre épülő, alumínium karosszériás autó 21 colos kerekeire 255/30-as abroncsok kerültek, a féktárcsák 18 colos átmérőjűek.

 

 

A Sportback tengelytávolsága 12 centiméterrel 2,63 méteresre bővült, így tágasabb lehetett az utastér, ahol négy különálló sportülés kapott helyet. A csomagtartót a hátsó szélvédővel együtt nyíló ötödik ajtón érhetjük el, a műszerfalra pedig a TT szériagyártású változatából ismert 12,3 colos színes képernyővel helyettesített műszeregység, valamint a szellőzőnyílások közepéről irányítható klímaberendezés került. Az infotainment érintőpadról kezelhető, amely a több ujjas parancsokat is felismeri, azaz úgy nagyíthatjuk a térképet, mint a mobiltelefonokon.

 

 

Az Audi tervezői mindent kihoztak a kétliteres, négyhengeres, közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotorból, ez került a TT Sportback gépházteteje alá. A teljesítménye 400 lóerő lett, a nyomatéka 450 Nm 2400 és 6000 közötti fordulatszámon, ebből 300 Nm már 1900-nál elérhető. A turbótöltő 1,8 bar nyomáson dolgozik, a motor 7200-as percenkénti fordulatszámig pörgethető, a hétfokozatú S-tronic váltó pedig quattro összkerékhajtáshoz kapcsolódik. A TT Sportback ezzel 3,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a szabvány szerinti átlagfogyasztása pedig kereken 7 liter száz kilométeren.A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár