Hatalmas csomagteret kínál az új Škoda Fabia Combi
Hírek, 2014. október. 7.
AS

A harmadik generációs Fabia párizsi premierjén a Škoda kisautójának kombi karosszériás kivitele is bemutatkozott, amely tágasabb lett elődjénél.

 

 

A vadonatúj Fabia ferdehátú karosszériájával együtt a kombi kivitelről is lehullt a lepel a párizsi autószalonon. Az új Škoda Fabia Combi csak egy centivel hosszabb, de kilenccel szélesebb és hárommal alacsonyabb az elődjénél, így jóval arányosabb is lett nála. Az utastér két centivel szélesebb és eggyel hosszabb lett, de ennél is nagyobb mértékben, negyedével nőtt a csomagtér, amely immár 530 literes.

 

 

A hátsó ülőlapok előrehajtásával és az üléstámlák ledöntésével 1395 literes a tér, ez valamivel kevesebb az elődmodell hasonló adatánál, amelynek valószínűleg az alacsonyabb tetővonal az oka. A dupla raktérpadlónak köszönhetően ilyenkor is sík a rakodófelület, amelynek maximális hossza 1,55 méter, a rakodómagasság 61 centiméteres, az ötödik ajtó pedig 1,9 méter magasra nyílik.

 

 

Az új Fabia Combi átlagosan 55 kilogrammal könnyebb lett elődjénél, így az 1.0 MPI alapmodell üres tömege mindössze 1004 kilogramm. A kis kombihoz ugyanazok a motorok rendelhetők, mint a ferdehátúhoz, azzal a különbséggel, hogy az ezer köbcentis, háromhengeres szívómotor nem kérhető 60 lóerővel, csak 75 lóerősként. A legerősebb benzines modell egyelőre 110 lóerős, az újonnan fejlesztett háromhengeres turbódízel pedig 75 és 105 lóerő közötti teljesítménnyel érhető el.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár