Csak amerikaiaknak készült a legújabb Ferrari
Hír, 2014. október. 14.
Auto2

Nem elég, hogy kis példányszámban készíti legújabb nyitott tetős sportkocsiját a Ferrari, a 740 lóerős F60 America ráadásul csak az egyesült államokbeli vevők számára érhető el.

 

 

Elkészült a Ferrari F12 Berlinetta nyitott tetős változata, amely az F60 America nevet kapta. Az olasz sportkocsigyártó nem csak a tetőt távolította el a márka egyik legerősebb típusáról, hanem teljesen egyedi karosszériát tervezett hozzá. A kis darabszám miatt viszont nem készült tetőmozgató mechanizmus, az eső ellen védő vászondarabot ezért legfeljebb 120 km/órás sebességig lehet használni. A kétszemélyes sportkocsi belül is egyedi, hiszen a vezető körül vörös, az utas körül pedig fekete a kárpitozás, ami a régi idők Ferrari versenyautóira utal. Az ülésbe az autó nevét idéző amerikai zászló mintáját varrták. A két bukókeret szénszálas anyagból készült, az utastér felöli részét pedig bőrrel kárpitozták.

 

 

Az F12 Berlinetta mintájára az F60 America motorházfedele alá is a 6,3 literes V12-es benzinmotor került, amely 740 lóerőre és 690 Nm nyomatékra képes. A kettős tengelykapcsolós váltóval az újdonság éppen annyi idő, 3,1 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, mint az alapokat adó kupé. Az F12 Berlinettával szemben az F60 America igazi ritkaság lesz, hiszen mindössze tíz példányt készít belőle a Ferrari, azokat pedig kizárólag olyan amerikai gyűjtők vásárolhatják meg, akiket a gyártó választ ki: a hírek szerint már mindegyik autónak megvan a gazdája. Az F60 America annak állít emléket, hogy hatvan éve forgalmazzák a Ferrarit az Egyesült Államokban.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár