Összkerékhajtás és robotpilóta teszi izgalmasabbá a Teslát
Hírek, 2014. október. 16.
AS

Dual Motor kivitelben is bemutatta a Model S-t a Tesla, az összkerékhajtású elektromos szuperautóhoz pedig egy egyszerű robotpilóta is elérhetővé vált.

 

 

Újabb változata készült el a világ egyik legizgalmasabb elektromos autójának: a Tesla Model S immár összkerékhajtásos kivitelben is elérhető. A Dual Motor modellben nem csak a hátsó, de az első kerekekhez is került egy elektromotor, így másfélszer akkora nyomaték áll rendelkezésre már az indulástól, az összteljesítmény pedig 700 lóerőre nőtt. Az intelligens összkerékhajtás ráadásul jobban gazdálkodik az energiával, így a Model S hatótávja akár 16 kilométerrel is nagyobb lehet. Az autó ugyanakkor a világ leggyorsabb limuzinjává is vált: nulláról százra 3,2 másodperc alatt gyorsul fel, hamarabb, mint egy McLaren F1.

 

 

Minden mostantól gyártott Model S modern vezetéssegítő rendszereket is kap. Az autót előre néző radarral és kamerával, valamint körben tizenkét ultrahangos érzékelővel szerelték fel. A Model S így képes érzékelni a körülötte lévő forgalmat, ezért olyan funkciókra is képes, mint az indexkar billentésére végzett önálló sávváltás, vagy az automatikusan a sebességhatárokhoz igazított tempó beállítása. A jövőben még több funkcióval bővül a Tesla robotpilótája: a fedélzeti számítógépben lévő naptárba töltött időbeosztásunk alapján kiszámítja, mennyi idő alatt érünk oda az aznapi úti célunkhoz, majd ennek megfelelő időben önállóan kinyitja a garázsajtót és a bejárati ajtó elé áll az addigra kellemesen felfűtött vagy lehűtött kocsival.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár