A Panamera ellenfelét tervezi az Infiniti
Hírek, 2014. október. 17.
AS

Négyajtós kupét fejleszt az Infiniti, az ezt beharangozó tanulmányautót egy új hibrid hajtással szerelték fel, amely szintén gyártásba kerülhet a közeljövőben.

 

 

A Porsche Panamera ellenfele lehet az a típus, amelynek koncepcióját Q80 Inspiration néven mutatta be az Infiniti a Párizsi Autószalonon. A látványos formájú négyajtós kupé tekintélyes méretekkel rendelkezik, hiszen 5,05 méter hosszú, 2,03 méter széles, és mindössze 1,35 méter magas. A tengelytávolsága 3,1 méteres, a kerekei pedig 22 colos könnyűfém darabok.

 

 

Az utasteret kétfelé nyíló ajtókon át lehet megközelíteni, odabent négy különálló ülést találunk. A műszerfal csak a legszükségesebbekre szorítkozik, az információkat head-up display vetíti a szélvédőre, a középkonzolra pedig érintőpados kezelőfelület került. A kamerákkal, lézerekkel és ultrahangos érzékelőkkel működő vezetéssegítő berendezések a kormánykerékről aktiválhatók.

 

 

A Q80 Inspiration Concept hibrid hajtásláncot kapott, amely az Infiniti jelenleg is kapható megoldásának továbbfejlesztése. A 3 literes, dupla turbós V6-os benzinmotorral és elektromotorral szerelt hajtás összteljesítménye 550 lóerő, miközben a szabvány szerinti átlagfogyasztás 5,5 liter száz kilométeren. A Q80 Inspiration alapesetben hátsókerék-hajtású, de szükség esetén összkerékhajtásra kapcsol.

 

 

Már az elnevezése is azt sejteti, hogy a Q80 Inspiration Concept alapján hamarosan szériagyártású modellt mutat be az Infiniti. A jelenlegi legnagyobb limuzin, a Q70 fölé érkezik a kínálatban a négyajtós kupé, amely a Mercedes-Benz CLS és a Porsche Panamera piaci ellenfele lehet. Nem ez az első olyan Infiniti koncepció, amely sorozatgyártás felé halad: a korábban bemutatott Q30 alapján készített kompakt autó 2015-ben kerül a kereskedésekbe.A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár