Gombnyomásra lesz erősebb az új Audi TT versenyautó
Hírek, 2014. október. 22.
AS

Márkakupát indít az Audi az új generációs TT alapjára épült versenyautókkal a DTM betétfutamaként, ahol előzéshez gombnyomásra válik majd erősebbé az autó.

 

 

2015-ben a német túrakocsi-bajnokság betétfutama lesz az Audi TT márkakupa, amelyhez a győri gyártású sportkocsi új generációjának alapjára építettek versenyautót. Az acél-alumínium kompozit karosszéria, a kétliteres, négyhengeres turbómotor és a hatfokozatú S-tronic váltó szinte változtatás nélkül került át a sorozatgyártásból. A mindössze 1125 kilogrammos versenyautó ideális tapadásáról pedig a pilótafülkéből elektronikusan vezérelhető aktív differenciálmű gondoskodik.

 

 

Az új TT versenyautó egyik legérdekesebb eleme, hogy a 310 lóerős turbómotor teljesítménye gombnyomásra rövid ideig 30 lóerővel megnövelhető. Hasonló megoldást láttunk már abban a Golf GTI kupában is, amely a tavalyi Golf-találkozó alkalmából a Hungaroringen is vendégeskedett. A Golfokon a gombnyomások száma limitált, a hátralévő alkalmak számát egy kijelző mutatta az oldalablakban, így a nézők is ismerték a pilóta lehetőségeit.

 

 

A márkakupához 24 autót készített a quattro GmbH, ebből 18 autóért már most lehet jelentkezni, hat autót pedig versenyenként változó vendégeknek tartanak fent. A pilóták kiválasztása többlépcsős folyamat lesz, az Audi Sport TT Cup edzője pedig a tapasztalt Markus Winkelhock, egykori Audi DTM pilóta, az idei nürburgringi és spái 24 órás futamok győztese. A TT márkakupa kezdők és más sorozatból érkezők számára is ideális lehet, a versenysorozat győztesét az Audi támogatja majd a továbblépésben.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár