A vártnál népszerűbb a Citroën C4 Cactus
Hír, 2014. október. 22.
Auto2

A tervezettnél is nagyobb az érdeklődés a C4 Cactus iránt Európában, ezért a termelés bővítésére van szükség abban a gyárban, amelyet nemrég még a bezárás fenyegetett.

 

 

Jól fogadta a piac a C4 Cactus szériaváltozatát, a Citroën kompakt újdonságából ezért többet kell gyártani az eredetileg tervezettnél: novemberben négy szombaton is dolgoznak majd Spanyolországban, a Madridhoz közeli üzemben. Az elemzők szerint 50 és 100 ezer között fogyhat a C4 Cactus egy évben, az üzem vezetője szerint az igények kielégítéséhez a termelést ötödével kell növelni.

 

 

Villaverde gyárát nem olyan régen még a bezárás fenyegette. 2012-ben még 2700-an dolgoztak abban a spanyolországi üzemben, ahol a Peugeot 207 különböző változatait gyártották, az utódjának termelését azonban Franciaországban és Szlovákiában kezdték meg. 2013-ban csökkentett kapacitással, évi 50 ezer példányban készült a 207-es a spanyolországi üzemben, a különböző változatok közül utolsóként a CC hagyja el a gyárkaput.

 

 

A C4 Cactus termelése idén áprilisban kezdődött, a kapacitás júliusra érte el a napi 380 darabot, ami 220 munkanappal számolva több mint 83 ezer autót jelent. Ma már csak 1600-an dolgoznak az üzemben, de az igényeknek megfelelően harmadik, negyedik műszak megindítására is lehetőség van, hogy elérjék Villaverde gyárának maximális 200 ezer autós kapacitását: ez további 1800 dolgozó felvételét tenné lehetővé.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár