A vártnál népszerűbb a Citroën C4 Cactus
Hírek, 2014. október. 22.
AS

A tervezettnél is nagyobb az érdeklődés a C4 Cactus iránt Európában, ezért a termelés bővítésére van szükség abban a gyárban, amelyet nemrég még a bezárás fenyegetett.

 

 

Jól fogadta a piac a C4 Cactus szériaváltozatát, a Citroën kompakt újdonságából ezért többet kell gyártani az eredetileg tervezettnél: novemberben négy szombaton is dolgoznak majd Spanyolországban, a Madridhoz közeli üzemben. Az elemzők szerint 50 és 100 ezer között fogyhat a C4 Cactus egy évben, az üzem vezetője szerint az igények kielégítéséhez a termelést ötödével kell növelni.

 

 

Villaverde gyárát nem olyan régen még a bezárás fenyegette. 2012-ben még 2700-an dolgoztak abban a spanyolországi üzemben, ahol a Peugeot 207 különböző változatait gyártották, az utódjának termelését azonban Franciaországban és Szlovákiában kezdték meg. 2013-ban csökkentett kapacitással, évi 50 ezer példányban készült a 207-es a spanyolországi üzemben, a különböző változatok közül utolsóként a CC hagyja el a gyárkaput.

 

 

A C4 Cactus termelése idén áprilisban kezdődött, a kapacitás júliusra érte el a napi 380 darabot, ami 220 munkanappal számolva több mint 83 ezer autót jelent. Ma már csak 1600-an dolgoznak az üzemben, de az igényeknek megfelelően harmadik, negyedik műszak megindítására is lehetőség van, hogy elérjék Villaverde gyárának maximális 200 ezer autós kapacitását: ez további 1800 dolgozó felvételét tenné lehetővé.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár