Sebességrekordot állítottak fel a dízel Mazda6-tal
Hírek, 2014. október. 25.
AS

24 órán keresztül száguldott három Mazda6 egy németországi oválpályán, ezzel új sebességrekordot állítottak fel a szériagyártású dízelmotoros autók között.

 

 

A németországi Papenburg tesztpályáján állított fel mintegy húsz új sebességi világrekordot a Mazda. A rajthoz három szériagyártású Mazda6 állt, amelyeket a 2,2 literes, négyhengeres Skyactiv dízelmotor 175 lóerős változatával szereltek. 24 óra alatt az elöl haladó autó 221,072 km/órás átlagsebességet ért el, ami új rekordnak számít a 2,0 és 2,5 liter közötti hengerűrtartalmú, sorozatgyártású dízelautók között, a korábbi csúcs ugyanis 209,824 km/óra volt.

 

 

A három autó egyenként több mint 5300 kilométert tett meg a 24 óra alatt, időközben pedig 23 vezető váltotta egymást. A sofőrök hét országból érkeztek, közöttük profi pilótákkal, újságírókkal és márkarajongókkal is, akiket egy korábbi kampánya során választott ki a Mazda. A vezetők másfél óránként váltották egymást, és becsületükre legyen mondva, hogy a három autó átlagsebességét 24 óra után is mindössze 0,89 km/óra választotta el egymástól.A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár