Itt vannak a legizgalmasabb platós Daciák
Bemutató, 2014. november. 4.
AS

Jelenleg nem kínál pick-up modellt a Dacia, de a hírek szerint hamarosan platós típussal bővül a márka kínálata. A Duster alapjára már többféle prototípus is készült.

 

 

Az előző generációs Logan alapjára épített platós haszonjármű kifutása óta nem kínál pick-up modellt a Dacia, ez azonban hamarosan megváltozhat. A Renault-csoporthoz tartozó márka három különböző prototípust is bemutatott a Duster alapjaira, amelyek közül az egyik akár szériagyártásba is kerülhet.

 

 

 

A gyáriak szellemességét jelzi, hogy Dustruck névre hallgat az a monstrum, amelyet a Dacia romániai fejlesztőközpontjában állítottak ki. A hatkerekű járműhöz minden bizonnyal a Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 adhatta az inspirációt, bár ha megvalósulna, akkor a Dustruck a töredékébe kerülne annak, mint amit az arab sejkek kedvenc játékszeréért kérnek. A duplafülkés pick-up a Renault Technologie Romania munkája, és egészen biztosan nem készül belőle több példány, pedig kereslet bizonyára lenne rá.

 

 

 

A hatkerekű Daciával ellentétben nem egyedi példány az a Duster pick-up, amely az OMV Petrom megrendelésére készült egy beszállítónál. A kompakt építésű jármű vezetőfülkéje kétszemélyes, és külső bukókerettel látták el, míg a plató hossza 1,7 méter, a teherbírása pedig 450 kilogramm. A pick-up Dacia motorterében az 1,5 literes, négyhengeres turbódízel 110 lóerős változata dolgozik. Ötszáz példányt alakítottak át a legnagyobb romániai olaj- és gázipari vállalat megrendelésére, és bár hivatalos forgalmazását nem tervezik, nem elképzelhetetlen, hogy más kérésére is szállítanak majd belőle.

 

 

 

Sokkal messzebb, Sao Paulóban mutatták be azt a platós Daciát, amelyből később akár szériagyártmány is lehet. A Duster Oroch koncepcióautó Renault-jelvénnyel mutatkozott be Brazília legnagyobb autószalonján, és bár egyelőre tanulmányautó, a helyi gyártó bejelentette, hogy legalább két újabb platós típussal bővíti kínálatát. A Duster Oroch duplafülkés, tehát ötszemélyes, a kabin mögött pedig méretes raktérnek jutott hely, ahol szörfdeszkák is szállíthatók.

 

 

A koncepciót egyébként is a vízi sportok kedvelőinek szánták, így az autó hátuljára két akciókamerát szereltek fel, amellyel rögzíthetők a legszebb jelenetek, az üléseket pedig vízlepergető anyaggal vonták be. Az Oroch kormánykereke és műszerfala is nagyban eltér a szériagyártmány berendezésétől, ezzel pedig talán már a Duster következő generációjának belső terét vetíti előre.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár