Cross Country változatban is megjelent a Volvo V60
Hírek, 2014. november. 6.
AS

Szabadidő-autós változatban is bemutatta középkategóriás kombiját a Volvo: a V60 Cross Country megnövelt hasmagasságával és összkerékhajtásával könnyebb terepjárásra is alkalmas.

 

 

Cross Country kivitelben is bemutatkozott a Volvo V60. Az első ilyen nevű típust még 1997-ben jelentette meg a gyártó, a V70 Cross Country teremtette meg a szabadidős kombik kategóriáját, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend. Az újdonság is ennek a típusnak a receptjét követi. A 18 vagy 19 colos kerekekre ballonos abroncsokat szereltek fel, és a futóművet és módosították, így a V60 hasmagassága 65 milliméterrel növekedett.

 

 

A karosszéria sem maradt érintetlenül. Az első és hátsó lökhárítókra kartervédő burkolat került, de kiszélesítették a sárvédőket, és a küszöbökre is védőborítást helyeztek el. Az utastérben fekete bőrrel borított, barna cérnával szegett sportüléseket találunk, a későbbiekben pedig kétszínű bőrkárpitozással is rendelhető lesz a V60 Cross Country.

 

 

A Los Angelesi Autószalonon bemutatkozó V60 Cross Country elsőként az Egyesült Államokban és Kanadában lesz megvásárolható, ezért az ottani piacokra szánt, 250 lóerős, öthengeres benzinmotorral, összkerékhajtással és automata sebességváltóval látják el. 2015-ben a világ többi piacán, így Európában is megjelenik a modell, ahol négyhengeres benzines- és dízelmotorral, valamint öthengeres dízellel szerelt, első- és összkerékhajtású változatban is kapható lesz.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár