Sportváltozattal és alapmodellel bővül a Porsche Cayenne kínálata
Hírek, 2014. november. 6.
AS

Két új változatban mutatkozott be a modellfrissített Porsche Cayenne: itt a sportosra hangolt GTS, és egy új alapkivitel is megjelent.

 

 

A modellfrissített Cayenne alapjain is elkészítette a sportos GTS kivitelt a Porsche. Az újdonságban 3,6 literes V6-os turbómotor dolgozik, 440 lóerős teljesítménnyel, ami húsz lóerővel több, mint amire a korábbi modell 4,8 literes V8-as szívómotorja volt képes. A legnagyobb nyomaték 85-tel kereken 600 newtonméterre növekedett.

 

 

A Cayenne GTS korábban 5,7 másodperc alatt gyorsult nulláról százra, a felturbózott változatnak azonban már 5,2 másodperc is elegendő ehhez a mutatványhoz, a Sport Chrono csomaggal pedig még egy tizedet faraghatunk az eredményből. A Cayenne GTS legnagyobb sebessége 262 km/óra.

 

 

Könnyen felismerhető a sportos Cayenne, hiszen a Turbóéhoz hasonló frontrészt kapott, a kerékjáratait kiszélesítették, a légbeömlőket pedig feketére festették. A kerekei 20 colosak, a kipufogórendszer pedig még hangosabbá vált. A GTS kivitel futóműve sem maradt változatlan, a Cayenne S-hez képest 24 milliméterrel ültették le ezt a Porschét.

 

 

A GTS kivitellel együtt egy új alapmodellt is bemutatott a Porsche. Az egyszerűen csak Cayenne névre hallgató típus 3,6 literes V6-os szívó benzinmotorja 300 lóerőre képes, 7,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 230 km/óra a végsebessége. A Cayenne GTS a novemberi Los Angelesi Autószalonon mutatkozik be, és a jövő év elején jelenik meg a kereskedésekben.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár